Б’ють келихи – на щастя. Традиція бити посуд на весіллі походить від прадавнього обряду вінчання. З двох чаш молодята пили молоко з медом, а потім розбивали їх об заздалегідь принесену каменюку – «щоб з двох вийшло одне». Хрещені батьки збирали черепки і несли до річки, щоб вода обточила гострі краї – цих гострих країв не мало бути у житті.

Хто перший стане на рушник – голова сім’ї.

Після шлюбу кидають гостям цукерки – щоб життя було солодким.

Сваха – жінка, яка збирала інформацію про всі роди. Вона рекомендувала який хлопець підійде якій дівчині, родини їздили один до одного на оглядини і обмінювались подарунками.

Перед весіллям дівчина вишивала сорочку молодому і весільний рушники. Щонайменше їх мало бути два – той, яким обвязували молодих і той, на який вони вставали. Кінці цих рушників були різними, із символами обох родів.

Якщо життя у подружжя склалося добре, з покоління в покоління передавались жіночі весільні сорочки та рушники – щоб добра доля була у дітей та внуків.

Весільне вбрання краще замовляти. Але до першої ліпшої кравчині не іти. Це має бути перевірена людина, з чистими помислами.

Після весілля молоді вживали багато меду, щоб у них народилося здорове потомство, тому і місяць називається медовим.

Лише незаймана дівчила мала право на проведення обряду вінчання. Давні слов’яни вірили, що перший партнер передає свою енергетику і впливає на потомство. Після шлюбої ночі на видному місці вивішували нічну сорочу молодої. Вона мала бути з «калиною». Якщо «калини» не було – молодий мав право вигнати дружину.

Весільні вінки або одяг молодих прикрашали червоними ружами - квітами кохання і краси. Це робилося не лише для того, щоб вони милували око, а й щоб відвертали злі погляди. Вважається що перший – найбільш небезпечний (людина автоматично переключалась на яскраву квітку).

Не прийнято одружуватись у високосний рік, бо вваажається, що в нього переходить те, що людство збирало у попередні роки. За чотири роки назбирується щось добре або погане. Оскільки ми не знаємо що саме – люди перестраховуються і серйозні кроки у житті роблять наступного року.